Här kommer recept på ett av mina absoluta favoriter när det kommer till frukost eller brunch. Det är en köttfärsröra som man kryddar upp med en massa goda härliga kryddor och sedan kläcker man i ett par ägg över färsen och låter de lagas på låg värme tills äggen är färdiga. Förutom att detta är så otroligt gott så kan detta ätas till frukost, brunch, lunch eller middag. Jag älskar att äta Makhlama med tunnbröd gärna irakiskt tunnbröd, en kopp te och ett litet fat med skuren gurka, tomater och citron. Recept för fyra portioner 250g nötfärs 6 st ägg 1 st tomat 3 st potatis 2 st gullök 1 msk tomatpuré 1 tsk curry 1 tsk gurkmeja 1 tsk paprikakrydda 2 tsk finhackad persilja (valfritt) 2 tsk allkrydda Smaka av med svartpeppar och salt om det behövs Till servering Pitabröd Grönsaker t ex: gurka, tomat och citron Gör såhär: Skala och skär potatisen i medelstora tärningar. Finhacka lök och tomat, ställ de sedan åt sidan. Hetta upp en stekpanna och stek nötfärsen på högvärme tills vätskan från nötfärsen har kokat bort. I med den finhackade löken, fräs runt ett tag. Tillsätt därefter potatis och fräs tills potatisen är halvt klar. I med den finhackade tomaten och stek på tills vätskan från tomaterna kokas bort en aning. I med tomatpuré och alla kryddor. Stek de ordentligt i ca 2 minuter på medelhög värme, smaka av med salt och svartpeppar. Kläck i äggen och sänk värmen. Täck stekpannan me lock och låt de lagas tills äggen är färdiglagade. Toppa slutligen med den finhackade persiljan och ät tillsammans med pitabröd, pressa över lite citron för ännu godare smak och avnjut detta tillsammans med en kopp te.