<h2 class="seagal-full-width"><span style="font-size: inherit;">Tomatkokt ris på irakiskt vis är en gammal favorit som jag brukade älska att äta med naturell yoghurt. Timmen ahmar brukar vi oftast ha med fisk eller kyckling, men det är också gott att bara servera det som det är med en klick yoghurt.</span></h2> <p class="p1"><strong><span class="s1">Recept för fyra portioner </span></strong></p> <p class="p1"><span class="s1">5 dl basmatiris</span></p> <p class="p1"><span class="s1">1/2 dl tomatpuré </span></p> <p class="p1"><span class="s1">2 tsk spiskummin </span></p> <p class="p1"><span class="s1">1 msk Vegeta allkrydda eller 1 st grönsaksbuljongtärning </span></p> <p class="p1"><span class="s1">2 st vitlöksklyftor </span></p> <p class="p1"><span class="s1">1 msk naturell olja </span></p> <p class="p1"><span class="s1">Ca 7 dl kokhet vatten </span></p> <p class="p1"><strong><span class="s1">Gör såhär:</span></strong></p> <p class="p1"><span class="s1">1. Skölj och blötlägg riset i cirka 1 timme.</span></p> <p class="p1"><span class="s1">2. Fräs tomatpuré och vitlöksklyftor i olja på medelhög värme.</span></p> <p class="p1"><span class="s1">3. Krydda med Vegeta och spiskummin, tillsätt sedan riset. Rör försiktigt för att undvika att riskornen bryts och häll i vatten precis så att det täcker riset.</span></p> <p class="p1"><span class="s1">4. Låt riset koka på medelhög värme tills all vätska absorberats av riset. Sätt på lock, sänk värmen och låt det tillagas tills riset är färdigt.</span></p> <p class="p1"><span class="s1">Recept på kycklingen hittar ni <a href="https://alltommat.expressen.se/blogg/foodbyzeinab/2023/07/30/mammas-kycklingmarinad/">HÄR </a></span></p> [newsletter]<br />