Biff Rydberg är den lyxiga varianten av en klasssisk svensk Pyttipanna, här är de skurna i något större bitar och till de serverar man äggula en och en grymt god pepparrotskräm gjord på pepparrot, dijonsenap, färsk persilja, en skvätt citronsaft för fräschör och lite salt och peppar. Det bästa med denna rätten är att du lätt kan förvandla denna rätten till en irakisk Chilo Fray för att minska på matsvin, hur grymt? Recept för fyra port: 650g ryggbiff eller oxfile 8 st stora potatisar av fast sort 2-3 gula lökar beroende på storleken En knippe persilja 1 vitlöksklyfta Smör och olja till stekning Salt och peppar Pepparrotskräm: 2,5 dl Creme Fraiche 2 msk dijonsenap 1-2 msk pepparrot (antingen färsk eller i tub) 1 msk finhackad persilja 2 msk strösocker Salt och peppar Gör såhär: Blanda ihop alla ingredienser till pepparrotskrämen och ställ in i kylen. Börja med att skära ryggbiffen i önskad storlek, bryn sedan ryggbiffen i olja och smör tills ryggbiffen får en fin stekyta. Under tiden biffen bryns så krossar du en vitlöksklyfta med skalet och har den i pannan tillsammans med biffen för en godare smak. Smaka av med salt och peppar. När biffen är klar så lägger du över de på ett fat, i samma panna fräser du på finhackad lök. Fräs löken tills den karamelliseras och lägg den sedan bredvid löken. Därefter råsteker du potatisen som du skurit i önskad storlek. Stek potatisen tills den får fin färg och är färdig, häll över den sedan bredvid löken. Strö över mer finhackad persilja, salt och peppar. Servera Biff Rydberg tillsammmans med pepparrotskrämen och äggula. Minska svinet? Om du får över Biff Rydberg så kan du enkelt göra om denna rätten till en Irakisk Chilo Fray. Se recept HÄR 🌟