Boreg är den Irakiska versionen av Asiatiska vårrullar, en riktig smakbomb. Krispiga, smakfulla och riktigt goda vårrullar. Mamma brukade ofta rulla Boreg när jag var yngre, vi brukade ha de som tillbehör vid middagsbordet men ibland räckte det med Boreg, lite grönsaker och inlagda rotfrukter, då var man hemma. Det går alldeles utmärkt att frysa in de sen är det bara att ta ut de ur frysen och fritera när man är sugen på något gott. Recept för cirka 35 st: Vårrulledeg från märket Spring Home (finns i orientaliska/asiatiska livsmedelsbutiker) 500g nötfärs 1 1/2 gullök 1 knippe bladpersilja 1 vitlöksklyfta 2 tsk gurkmeja 1 tsk curry 1/2 tsk malen kanel Rapsolja Salt och peppar Gör såhär: Finhacka lök, bladpersilja och vitlök. Bryn köttfärsen i olja. När all vätska från färsen är borta så kan du tillsätta den hackade löken och fräs på i ca 2 min. Tillsätt vitlök och alla kryddor. Stäng av plattan, tillsätt persilja, salt och peppar. Lägg upp ett blad av vårrulledegen i en tallrik, klicka på en del av köttfärsblandningen, vik ihop sidorna och rulla till en vårrulle. Du kan ta lite vatten i slutet för rullen ska hålla sig. Fritera vårrullarna på medelhög värme tills de får färg. Servera!