Låt mig visa er hur jag tillagar min fantastiska Lasagnesoppa på förskolan. Den är otroligt läcker och passar alla smaklökar. Lasagnesoppa är en härlig kombination av två klassiska rätter - lasagne och soppa. Istället för att laga en traditionell lasagne i lager av pasta och köttfärs, gör man en smakrik soppa med samma goda smaker. Recept för fyra portioner 400g nötfärs 350g Mafalda Corta Pasta eller valfri pasta sort 2 st gullök, finhackad 3 st vitlöksklyftor, pressade 3/4 dl tomatpuré 1 msk finhackad basilika, fryst eller färsk eller 1 tsk torkad basilika 2 tsk paprikakrydda 2 tsk Vegeta allkrydda 1 tsk curry 1 st köttbuljongstärning 3 dl matlagningsgrädde Ca 1 liter vatten Olja/smör till stekning Till servering Riven ost Gör såhär: Börja med att steka färsen på hög värme tills all vätska har försvunnit från pannan, tillsätt därefter smör eller olja, den finhackade löken och fräs på en stund tills löken mjuknat och blivit glansig. I med tomatpuré och stek ytterligare en stund, fräs tomatpurén en bra stund då det ger en djupare och godare smak när den steks på en stund. I med vitlök, kryddor, smula ner buljongen och fräs ytterligare. Häll i vatten, låt såsen koka upp i ca 5 min. Tillsätt grädden och låt puttra i ca 2 min, smaka av med salt och svart peppar och basilika. I med pasta och låt puttra tills pastan är klar. Häll upp lite soppa i en skål och toppa med riven ost.