Här kommer mammas otroliga recept på irakisk Kubba. Dessa godingar fylls med en supergod kryddig nötfärsblandning och täcks sedan med deg gjord på ris och potatis sedan friterar man de. Krispiga på utsidan och mjuka på insidan. Hemma hos oss äter man Kubba tillsammans med irakisk samoun, krispiga grönsaker, torshi och ambasås. Irakisk Kubba cirka 15-20 st kubbe beroende på storlek. Risdegen: 6 dl jasminris 2 st medelstora potatisar 2 tsk gurkmeja 1 tsk malen kardemumma Smaka av med salt Fyllningen: 500g nötfärs 2 st finhackade lök 1-2 dl finhackad persilja 2 tsk gurkmeja 1 tsk curry 2 tsk sju kryddor 2 tsk allkrydda Gör såhär: Börja med köttet då den måste ha hunnit svalna när de är dags att montera ihop kubban annars riskerar de att gå sönder. Stek köttfärs tillsammans med löken. I med alla kryddor. Smaka av med salt och peppar. Efter du stekt ingredienserna till fyllningen lägger du i den finhackade persiljan och stänger av värmen. Degen: Skölj riset noggrant och låt stå i kallt vatten i ca 30 min. Koka upp riset tillsammans med potatisen (den ska vara skalad och hackad i medelstora tärningar) Häll i gurkmeja, kardemumma och salt. Vattnet ska precis täcka över riset. Låt koka på medelhög värme tills allt vatten kokat bort. När risblandningen är färdigkokt och all vatten borta så är det dags att pressa risblandningen tills de blir en jämn och fin risdeg. Här kan du använda dig utav potatismjöl eller en köttkvarn. Om du tycker att risdegen är för svår att forma så kan du tillsätta cirka 1 dl majsstärkelse för att binda ihop degen bättre. Låt degen svalna en aning och täck över med en köksduk. Ta en boll stor som ett ägg av risdegen och platta till bollen i handen. Om risdegen fastnar i handen använd lite vatten på händerna. Lägg i en matsked av fyllningen och forma degen. Se till att de inte finns några hål så nötfärsen inte riskerar att åka ut under friteringen. Ställ kubban i kylen i minst 30 min innan det är dags att fritera de. Annars riskerar de att gå sönder under friteringen. 5. Fritera kubban i het olja till dess de får en gyllenbrunfärg. 6. Lägg upp kubban på ett vackert fat och servera tillsammans med grönsaker och irakisk sammoun. Jag älskar att ha amba till men det är en smak sak.