Kabab Aroog eller Kabab Bel Tawa som de också heter är supergod och saftig irakisk kebab som enkelt görs hemma och tillagas i stekpanna. Denna rätten ligger mig varmt om hjärtat då mamma brukade alltid göra dessa när jag var barn och det bästa jag visste var att få stå bredvid och titta på och äta samtidigt. Färsblandningen är väldigt enkel att röra ihop. Jag älskar att servera Kabab Aroog tillsammans med råstekt potatis, stekt aubergine och torshi (inlagda grönsaker). Recept för 4 port: 500g nötfärs 1 st finhackad lök 1 finhackad salladslök 1 st finhackad tomat 2 dl finhackad persilja 2 st finriven potatis 2 st rivna vitlöksklyftor 2 tsk gurkmeja 1 tsk curry 2 tsk allkrydda 1 tsk spiskummin 1/2-1 dl vetemjöl Smaka av med salt och svartpeppar Gör såhär: Finhacka allt som ska vara finhackat och riv ner potatis och vitlök. Krama ut all vätska från potatisen och blanda ihop alla ingredienser till en jämn färsblandning. Hetta upp en stekpanna med olja och forma färsen till små biffar. Stek på medelhög värme tills de får en fin gyllene färg. Viktigt att insidan är färdigstekt så tänk på att inte ha allt för hög värme. Servera tillsammans med valfria tillbehör. Tillbehören jag har på bilden är de klassiska så testa gärna det