Det är precis som det låter och det är fantastiskt gott och enkelt att slänga ihop. Rör ihop en Adana Färsblandning som du sedan smashar ut på ett tortilla bröd, steker och toppar med en massa godsaker. Recept för fyra portioner 500g högrevsfärs 1 st sivri paprika 1 st rödlök 2 st salladslök 1 st vitlöksklyfta 1 knippe persilja 1 tsk pulbiber eller chiliflakes 1 tsk paprikakrydda 2 tsk Vegeta allkrydda Svartpeppar och salt Rödlök och persiljesallad 2 st rödlök, tunt skivade 1 msk sumak 1 st citron (saften) Salt Övriga ingredienser 400g mini tortilla 1 st citron, till servering Turkisk yoghurt, till servering Olja till stekning Gör såhär: Mixa alla grönsaker fint eller finhacka de riktigt fint. Blanda ihop grönsaksmixen tillsammans med färs och kryddor, smaka sist av med svartpeppar och salt. Ta en näve av färsblandningen och pressa på ett tortilla bröd. Stek sedan brödet i olja på en stekpanna på medelhög värme. Toppa din smashed Adana med rödlökssallad, färskpressad citron och en skål med naturell turkisk yoghurt. Rödlök och persiljesallad: Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål och smaka sist av med salt.