Sosis bandari är den persiska versionen av en svensk Pyttipanna kan man säga, men här tillsätter man tomatpuré bland annat och den äts med bröd. Här kommer min version av Sosis Bandari, den är sjukt god, enkel och kan ätas när som helst under dagen. Lite pressad citron över, färska grönsaker så är man hemma. Vill du göra Sosis Bandari helt vegansk så går det bra att utesluta korven eller byta ut den mot veggiekorv. Recept för 4 personer: 450g kycklingkorv alternativt 450g falukorv 1 stor lök 5 st medelstora potatisar 7 st champinjoner 2 vitlöksklyftor 1/2 dl tomatpuré 1 tsk gurkmeja 1 tsk paprikapulver 1/2 tsk chili (går att utesluta) 1 tsk vitlökspulver 1 tsk lökpulver En nypa socker Salt och peppar Olja till stekning Gör såhär: Börja med att skära alla grönsaker i tärningar. Skär korven i önskad storlek och stek den sedan i olja. När korven har fått fin färg så går du i med löken, fräs på i ca 2 min på medelhög värme. Gå i med resterande ingredienser och fräs på medelhög värme. Sänk värmen och lägg på lock så att ånga bildas. När potatisen har mjuknat så är rätten färdig att serveras men innan det smaka av med en nypa socker för att justera syran från tomatpurén och sist med salt och peppar. Servera med nybakat bröd, färska grönsaker och citron.