Supergoda soup dumplings fyllda med kycklingfärs och en härlig buljong. Dessa blev så saftiga och riktigt goda! För extra god smak så toppades dessa med chili olja, sojasås och tunt skivad vårlök. En kombination som verkligen får smaklökarna att börja dansa. Recept för ca 40 st dumplings beroende på storlek Kycklingfärsen: 500g kycklingfärs 2 st skivade vårlökar 2 tsk lökpulver 2 tsk ingefära ( eller 1 msk finriven färsk ingefära) 1 tsk chiliflakes 2 msk sesamolja 3 msk ljus soja Grov hackad kyckling buljong gelé (egengjord recept nedan) Kycklingbuljong: 2 st kycklingbuljong tärningar 2 lagerblad 5 st svartpepparkorn 2 st vårlök grov hackad 1 morot grovt delad 1 tsk ingefära färsk 1 msk sesamolja 3 tsk agar agar pulver Ca 1 liter vatten Degen: Det går bra att köpa 1 pkt wonton deg (dumplings deg) som finns hos asiatiska livsmedelsbutiker i frysen. Till servering Vårlök Chiliolja Ljus soja Annars består degen av 350g vetemjöl + 2 dl hett vatten. Degen ska knådas ordentligt i 10 minuter och sedan ska den vila i ca 45 min. Gör såhär Buljongen: Alla ingredienser förutom agar agar pulvret ska hällas i en kastrull Och sedan ska allt få koka under lock i ca 1 timme på låg värme. Sila bort alla grönsaker och kryddor och häll sedan i agar agar och låt koka i ytterligare 10 min. Häll upp buljongen i en skål eller matlåda och låt den svalna i kylen i ca 6h eller över natten. Kycklingfärsen: Blanda ihop alla ingredienser i en skål och rör om. Fyll degen med fyllningen Och se till att i varje dumpling så finns det minst en gelebit av buljongen. Ångkoka dumplingsen genom att fylla en stekpanna med vatten, placera sedan en tallrik på stekpannan och ha sedan i ett bakplåtspapper på tallriken så att dumplingsen inte fastnar och går söder. Placera dumplingsen nära varandra men inte så nära att de nuddar vid varandra. Sätt på locket och låt de ångas i ca 5-8 minuter beroende på storleken. Toppa dumplingsen med vårlök, chiliolja och soja.