Sugen på Biryani men samtidigt orkar du inte med alla steg? Ingen fara, mina vänner låt mig presentera min supergoda och enkel tillagade snabb-Biryani. Supergod och snabb rätt som tog ca halva tiden än vad det brukar ta när jag tillagar vanlig klassisk Irakisk Biryani. Jag serverade min supergoda Biryani tillsammans med en stark sås från Mellanösten som kallas för Daqoos. Recept på Daqoos finns här nedan. Recept för ca 4 port: 3 medelstora kycklingfiléer 3 glas basmatiris 380g förkokta kikärtor 1 gullök 1 dl rostad vermicelli 1 1/2 dl russin 1 1/2 dl skalade mandlar 1 1/2 tsk sjukryddor 1 tsk gurkmeja 1 kanelstång 1 tsk kardemumma malen 2 lagerblad Rapsolja Salt och peppar Gör såhär: Börja med att blötlägga riset i ca 30 min, koka sedan upp riset i rikligt med vatten tillsammans med lagerblad, kanelstång och salt. När riset är ca 85% färdigkokt så silar du bort vattnet ifrån riset och häller tillbaka riset i kastrullen. Gör små hål i riset och skrapa kanterna, sätt på locket och låt riset tillagas på låg värme. Skär kycklingen i munstora bitar. Hacka lök och vitlök. Bryn kycklingen i olja så att den får en fin yta, dra sedan åt sida . I samma panna fräser du på lök och vitlök, tillsätt alla kryddor, kikärtorna och kycklingen. Förkoka vermicelli och häll sedan i vermicellin över kycklingblandningen. Låt Biryanitäcket tillagas nu under låg värme med lock över. Daqoos sås: 1/2 dl tomatpuré 2 tomater 4 vitlöksklyftor 1 kycklingbuljong 1 tsk chili (uteslut om du inte gillar hetta) En nypa socker 3 msk rapsolja 7 dl kokhett vatten Salt och peppar Gör såhär: Finhacka vitlöken. Hacka tomaterna. Hetta upp rapsolja i en kastrull och börja med att fräsa vitlöken i pannan. Tillsätt tomatpurén och fräs i ca 30 sekunder på medelhög värme. Tillsätt sedan tomat och chili, fräs på i cirka 1 min. Tillsätt sedan kokhett vatten och kycklingbuljong. Låt såsen koka på hög värme i ca 5 min innan du sänker värmen. Smaka av med socker, salt och peppar. Servera!