Älskar du Biryani precis lika mycket som mig så kommer du definitivt att älska denna rätten, den är fantastiskt! Denna rätten är riktigt god och kräver inte mycket tid alls så passar perfekt för oss som har barn och som vill laga något riktigt gott som inte kräver mycket tid. Recept för fyra port: 2st stora kycklingfiléer 1 stor lök 1 dl vermicelli 3 dl förkokta kikärtor 2 dl skalad mandel 1 dl mörk russin 2 vitlöksklyftor 1/2 tsk kanel 1 1/2 tsk sjukryddor 1 tsk gurkmeja 1 tsk paprikapulver 1/2 msk vegeta Salt och peppar Riset: 6 dl basmatiris 1 lagerblad 4 st kryddnejlika 4 st hela kardemumma 1 kanelstång 2 msk olja Gör såhär: Riset: Blötlägg riset minst 30 min innan tillagning. Koka riset enligt anvisningarna tillsammans med alla kryddor. När riset är ca 90% färdigkokt så silar du bort all vatten och häller tillbaka riset i kastrullen, stäng locket och ha på låg värme så att ånga bildas. När riset är nästan färdigt så hettar du upp olja i en stekpanna och häller oljan över riset. Biryanitäcke: Skär kycklingen i munstora bitar bryn sedan kycklingen i en stekpanna. När kycklingen har fått fin färg så drar du de åt sidan. I samma panna fräser du finhackad lök tills löken mjuknat en aning. Därefter häller du i förkokta kikärtor och alla kryddor, fräs alltihop en stund på medelhög värme. Tillsätt sedan pressad vitlök och fräs en stund och sist häller du i förkokt vermicelli. Häll upp riset i ett fat, toppa med Biryanitäcket, rostade mandlar och frästa russin.