Otroligt god, lättlagad och het kycklingmarinad. Vill man ha mindre hetta så går det bra att ha paprikapulver istället för cayennepeppar. Älskar denna marinad då den har allt jag älskar! Kycklingen blir sötsur, het och fantastiskt god! Recept för fyra portioner 900g kycklinglårfilé eller kycklingfilé 1 dl pressad lime juice 1/2 dl honung eller ljus sirap 5 st vitlöksklyftor pressade 1 dl finhackad koriander eller persilja 2 tsk cayennepeppar 2 tsk paprikakrydda 2 tsk spiskummin 2 tsk lökpulver 1 tsk vitlökspulver 2 msk olivolja Salt och svartpeppar efter smak Gör såhär Lägg kycklingen i en skål och i med alla ingredienser. Rör om och låt kycklingen marineras i minst 1 timme. Stek kycklingen tills den får färg och en pensla på med marinaden över kycklingen samtidigt. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och låt den tillagas vidare i ugnen i ca 20 minuter eller tills den är helt tillagad. Servera tillsammans med rostad potatis, ugnsrostade grönsaker och tzatziki eller yoghurt.