Syrlig och saftig hel kyckling som fått marineras i en massa citron, vitlök och en massa härliga kryddor. Perfekt att marinera kvällen innan sedan är det bara att grilla den i ugnen nästa dag. Recept för fyra portioner 1 hel kyckling (ca 1-1,5kg) 3 st fast potatis, skalad och delad i klyftor 2 st gullök, delad i klyftor 1 röd paprika, delad i bitar 4 st vitlöksklyftor skivade 3 st citron (saft och gärna zest) 2 tsk lökpulver 3 tsk Vegeta allkrydda 1 tsk curry 2 tsk neutral olja Svartpeppar och salt Gör såhär Lägg alla grönsaker på en ugnssäker form t Och placera kycklingen i mitten. Krydda med alla kryddor, pressa över citron tillsammans med zesten, ner med vitlöken över kycklingen och ringla sist över oljan. Massera in all smaksättning in i kycklingen och gärna under skinnet. Låg marineras i minst en timme eller gärna över natten. Täck formen med aluminiumfolie och in i ugnen på under och över värme på 200 grader i ca 1 timme. Därefter ska aluminiumfolien bort och kycklingen ska köras i ugnen i ytterligare några minuter tills den fått en fin gyllene yta. Servera tillsammans med ris, pita bröd eller tillsammans med en skål sallad.