Jag har skapat de perfekta receptet för den populära rätten ”Crispy korean fried chicken”. Otroligt god! Denna rätten är sötstark, hettan finns där men tar inte över som de flesta Koreanska rätter kan göra ibland. Den är helt perfekt och omöjlig att misslyckas med! Recept för fyra portioner 900g kycklingbröstfile 3 st ägg mjölblandning 1: 4 dl vetemjöl 2 tsk paprika 2 tsk vitlökspulver 2 tsk lökpulver Salt och svartpeppar Mjölblandning 2: 4 dl majsstärkelse 2 dl vetemjöl Heta såsen: 2 msk sriracha (justera efter hur het du vill ha den) 3 msk seasoning sauce eller ljus soja 2 1/2 dl sweet chilisås 2 msk honung 2 msk brun farinsocker 1 stor vitlöksklyfta 3 msk sesamolja 2 msk risvinäger Gör såhär: Skär kycklingfilén i önskad storlek. Mjölblandning 1: Blanda ihop alla kryddor tillsammans med vetemjöl i en djup tallrik. Mjölblandning 2: Blanda ihop mjöl och majsstärkelse i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en skål. Doppa först kycklingen i mjölblandning 1 sedan in i ägget och sist mjölblandning 2. Fritera kycklingen och har du en termometer så är det bra om oljan uppnår 180 grader. Kycklingen friteras i ca 3 min men kan ta längre eller kortare tid beroende på hur stora kycklingbitarna är. Såsen: Blanda ihop alla ingredienser i en skål och häll sedan över den nyfriterade kycklingen. Servera tillsammans med kokt ris. Mitt porslin hittar ni HÄR Men