Här kommer ett otroligt gott och förenklat recept på Jerk chicken. Det bästa av allt är att marinaden består av kryddor och råvaror som man ofta finner i sitt skafferi/kyl. Recept för fyra portioner 2 kg kycklingklubbor 1 dl olivolja 2 st gullök skivad 4 st vitlöksklyftor pressad 1 tsk ingefära torkad 2 tsk kanel 1/2 dl citron eller lime juice 1/2 dl brun farinsocker 2 tsk lökpulver 1 1/2 tsk cayennepeppar 1 1/2 msk timjan torkad 1 tsk kryddpeppar Vitlökssås: 3 dl turkisk yoghurt 1 vitlöksklyfta pressad 2 msk färsk finhackad koriander eller 1 msk torkad mynta 1 msk strösocker Smaka av med salt och peppar Gör vitlökssåsen: Blanda ihop alla ingredienser i en skål, smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen tills servering. Gör kycklingmarinaden: Blanda ihop socker, lime juice och olivolja tills sockret löst sig. .Tillsätt alla kryddor och blanda blanda väl. Blanda i den skivade löken och den pressade vitlöken och blanda väl. Fördela marinaden över kycklingen och massera in marinaden ordentligt över kycklingen. Låt kycklingen marineras i ca 1 timme eller gärna över natten. Stek kycklingen i ugnen på 220 grader tills den är genomstekt. TIPS! Vill du göra din kyckling mycket godare så rekommenderar jag att du grillar den istället eller röker den med hjälp av t ex en upphettad kolbit som får ligga i en skål med olja som sedan placeras i mitten av kycklingformen. Ska kycklingen rökas så är det bra att täcka över med aluminiumfolie t ex för att få så mycket smak som möjligt.