Här kommer ett recept på ett av mina godaste kycklingmarinader. Den är riktigt god och passar bra till allt. Släng gärna in grovhackade rotfrukter, paprika och lök i marinaden för ännu godare smak. Recept för fyra portioner 1 kg kycklingben (eller valfri kycklingdel) 2 tsk gurkmeja 3 tsk allkrydda 2 tsk vitlökspulver 1 tsk lökpulver 2 st citroner (saften, kan bytas ut mot ca 2-3 tsk citronsyra eller uteslutas) 0,2 g saffran utlöst i 1 dl kokhett vatten 1/2 dl rapsolja Salt och svartpeppar efter smak Gör såhär: Skär snitt i kycklingbenen. Blanda ihop samtliga ingredienser. Ha gärna i grovhackade grönsaker som t. ex lök, paprika och eller rotfrukter. Låt gärna kycklingen marineras över natten för bäst smak eller i ca 1h. Täck ugnsformen med aluminiumfolie och låt kycklingen lagas i ugnen på 225 grader tills den är klar. Plocka bort aluminiumfolien cirka 15-20 min innan servering och sätt ugnen på grillfunktion så att kycklingen får en fin gyllene yta. Servera och njut!