Denna marinaden var bland de första mamma lärde mig göra i köket. Den är så otroligt god, enkel och passar till precis allt. Recept för fyra portioner 4 st kycklingklubbor 1 1/2 dl turkisk yoghurt 1/2 dl tomatpuré 1 citron (zest och saft) 3 st vitlöksklyftor pressade 2 tsk ingefära torkad 2 tsk paprikakrydda 2 tsk curry 1 tsk gurkmeja 3 tsk allkrydda 2 msk olivolja Gör såhär: Lägg kycklingen i en skål. I med yoghurt, tomatpuré, kryddor, vitlök och citronsaft + zest. Blanda väl tills marinaden fördelat sig jämnt över kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och ringla över olivoljan. Grilla kycklingen i ugnen på 200 grader tills kycklingen är färdig. Tips! Vill du få en extra god smak så rekommenderar jag att kycklingen får stå och marineras över natten. Jag brukar även ha med klyftor av olika grönsaker, t. ex lök, potatis och paprika. Det går bra att använda andra grönsaker med. Min vackra tallrik kan ni köpa HÄR