Igår lagade jag denna otroligt goda hönssoppa. Jag kan säga att denna soppan gjorde succé kring matbordet, stora som små älskade den! Min systerson som ofta är selektiv när det kommer till mat älskade den och ni förstår inte hur glad jag blev när jag såg honom äta den, sån bekräftelse! Kort sagt ALLA älskade soppan, den var otroligt god. Till soppan serverade jag vitlöksbröd. Jag gjorde ett vitlök och persiljesmör som jag bredde på brödskivorna sen gräddade jag de i ugnen, så gott. Recept för 6 port: 1 hel höna/kyckling 6 morötter 1 valfri sort paprika 1 gullök 1 citron 4 stora potatisar 3 persiljestjälkar 3 lagerblad 2 tsk timjan 5 svartpepparkorn 1 msk vegeta eller 1 grönsaksbuljongtärning 1/2 msk mild curry 3 dl matgrädde Salt och peppar Gör såhär: Börja med att tvätta hönan och rensa den, gunga sedan hönan med citronsaft och skal, låt den sedan stå i ca 10 min. Skölj bort citronen från hönan och lägg hönan i en kastrull med vatten så det täcker över hönan. Låt vattnet koka upp, ta sedan bort all skum som bildas i toppen av kastrullen. När all skum är borta så häller du i 1 grovhackad morot, 1 lök som du delar på mitten, persiljestjälkar, lagerblad, svartpepparkorn och timjan. Sänk värmen och låt det koka i ca två timmar. När det har gått två timmar så tar du upp hönan från kastrullen och silar sedan bort alla grönsaker och kryddor, du ska spara buljongen. Krydda buljongen med curry och häll i vegeta/grönsaksbuljongtärning, låt koka upp. När de har kokat upp går du i med övriga grönsaker som du hackat ner i medelstora bitar, sänk sedan värmen. Dra bort all kött från hönan och lägg i hönsköttet i soppan, häll i grädden och låt soppan sjuda på låg värme i ca 20 min eller tills grönsakerna känns färdiga. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med vitlöksbröd. Vitlöks smör: 30g finhackad persilja 1 pressad vitlöksklyfta 100g rumstempererat smör Gör såhär: Blanda alla ingredienser i en skål, bre smöret på brödskivorna och grädda i ugnen i ca 5 min på 200 grader eller tills de fått färg.