När min bror åkte till Thailand för att träna thaiboxning där i cirka tre månader så hade han ett favoritställe där han alltid käkade Pad Thai, de ska tydligen göra supergod Pad Thai. Nyfiken som jag är tvingade jag honom fiska till sig receptet och här kommer receptet fast med min version. Den är verkligen supergod. 4 portioner 2 kycklingfiléer eller 500g jätteräkor 180g risnudlar 1 spetskål eller 1/3 vitkål 2 morötter 1/2 knippe salladslök 2 vitlöksklyftor 1 chili (kan uteslutas) 1 paket böngroddar 3 msk ostronsås 1 1/2 msk fisksås 3 msk sötsur chilisås 1 msk sesamolja 3/4 dl japansk ljus soja 1 ägg 1/2 dl grovhackade jordnötter Gör såhär: Börja med att koka upp vatten. Häll sedan i nudlarna och stäng av plattan. Låt nudlarna stå i de varma vattnet i ca 2-3 minuter. Sila sedan bort vattnet och skölj nudlarna med iskallt vatten och låt stå vid sidan om. Skär kycklingen i munstora bitar. Bryn sedan kycklingen så att de får en fin yta. Under tiden kycklingen bryns så skär du morötterna i stavar, grovhackar salladslöken, strimlar kålen grovt, hackar chilin, pressad vitlöken och sköljer böngroddar. När kycklingen har fått fin yta så går du i med alla grönsaker förutom böngroddar. Blanda höj värmen och blanda med jämna mellanrum. Klipp nudlarna för att det ska bli enklare att woka. När grönsakerna börjat mjukna så tillsätter du sesamolja, ostronsås, chilisås och soja. Blanda ihop allt i ca 2 minn. Efter ca 2 min höjer du värmen till max och gör ett ”hål” i mitten, där tillsätter du 1/3 dl olja och häller i ett vispat ägg. Nu ska du blanda ihop allting tills ägget känns tillagat. Häll sist i jordnötter, nudlar, böngroddar och rör om. Avsluta med att hälla upp nudlarna i en skål tillsammans med malda jordnötter, en limeklyfta och lite torkad chili på toppen om du gillar hetta.