Djoje kebab är kycklingfiléer som får marineras i en yoghurt och saffrans marinad. Yoghurten är väldigt viktig då de gör att kycklingen behåller sin saftighet och de ger även en otroligt god smak till köttet. Denna marinaden gör jag ofta till min kyckling och de blir så otroligt gott! Recept för fyra portioner 1 kg kycklingfilé 0,5g saffran utlöst i 1/2 dl kokhett vatten 2,5 dl turkisk eller grekiskt yoghurt 1 st tunnskivad gullök 1 st citron (zest och saft) 2 tsk paprikakrydda 2 tsk gurkmeja 3 msk olivolja Salt och svartpeppar efter smak Saffranssmör: 100g smör 0,2g saffran Gör såhär Skär kycklingen i medelstora bitar och lägg de i en skål. I med resterande ingredienser och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Låt kycklingen marineras över natten eller i minst 2 timmar. Trä kycklingen i en spett och grilla. Saffranssmör: Smält smör tillsammans med saffran. Använd sedan saffranssmöret till att pensla på köttet under tiden köttet grillas. Det ger en otroligt god smak! Servera tillsammans med saffransris eller bröd.