”Pule me oriz” betyder kyckling med ris på albanska. Denna rätt lagas i hela Balkan och idag lagar jag den på albanskt vis. Man förkokar kycklingen och därefter får riset koka i kycklingbuljongen i ugnen. Otroligt god rätt som är omöjlig att inte älska! Recept för fyra portioner 1 kg kycklingben 5 dl rundkornigt ris 2 st gullök finhackad 1 st grön paprika finhackad 1 msk paprikakrydda mild 2 msk allkrydda (ex vegeta) 2 st lagerblad Svartpeppar och salt efter smak Olja till stekning Till servering Turkisk yoghurt Ajvar Gör såhär: Koka kycklingen i vatten som precis täcker över kycklingen tillsammans med lagerblad, 1/2 st finhackad lök och hälften av paprika kryddan och allkryddan. Koka kycklingen tills det gått 3/4 av koktiden på kycklingen. Skumma av då och då. I en stekpanna ska lök fräsas tillsammans med paprika tills de mjuknar upp en aning. Tillsätt ris och resterande kryddor, stek i ca 1 min på medelhög värme. Lägg riset i en ugnssäker form och häll kycklingbuljongen över riset. Buljongen ska täcka över riset med ca 1 cm. Placera den kokta kycklingen över riset och täck över med aluminiumfolie. Låt allt tillagas i ugnen på 200 grader i ca 40-50 minuter eller tills riset är färdig lagad. Servera tillsammans med en kall sallad och yoghurt.