Orange chicken är en av mina favoriträtter som jag verkligen älskar! Det som gör att jag älskar just detta recept lite extra är att den inte tar en evighet att laga. Recept för fyra portioner kyckllingen 600g kycklinglårfilé eller kycklingbröstfilé 2 dl majsstärkelse 2 msk ljus soja 1 msk farinsocker eller honung 1 tsk Chillflakes 2 st ägg Smaka av med salt och peppar Apelsinsåsen 2,5 dl saft från färsk apelsin + 1 msk zest 3 st vitlöksklyftor 1 msk farinsocker eller honung 3 msk ljus soja 1/2 dl sweet chilisås 1/2 msk majsstärkelse utlöst i 2 msk kallt vatten Olja till friteringen Till servering: Skivad vårlök Sesamfrön Ris Gör såhär: Strimla kycklingen i strimlor. Blanda ihop kycklingen tillsammans med Majsstärkelse och resterande ingredienser i en skål. Fyll upp en kastrull med olja. Fritera lite kyckling i taget. För extra krispig kyckling rekommenderar jag att fritera kycklingen två gånger. När kycklingen är färdig friterad så ska den ställas åt sidan. I en ny panna ska pressad vitlök fräsas i lite olja. Tillsätt farinsocker, soja, sweetchili sås, och apelsinjuice. Låt såsen koka upp och i med majsstärkelse blandningen. Låt såsen koka upp ytterligare tills den tjocknat. Sänk värmen och i med den friterade kycklingen. Vänd försiktigt och toppa sist med sesamfrön och vårlök (frivilligt). Servera kycklingen tillsammans med ris, gärna jasminris.