Vietnamesiska vårrullar är bland de godaste jag vet, inte tidskrävande och så gott att doppa i jordnötssås. Häromdagen körde jag på en kylskåpsrensning och då tänkte jag varför inte göra vietnamesiska vårrullar? De gjorde succé, supergoda och kycklingmarinaden var helt perfekt. Här kommer mitt recept på vårrullarna. Recept för 8 vårrullar: 2 stora kycklingfiléer 8 runda rispapper 50g glasnudlar 3 st morötter 2 st vårlök 8 st romansallad Marinaden: 2 st vitlöksklyftor 1 tsk ingefära 1 msk ljus soja 1/2 msk sesamolja 1 tsk chili 1 tsk vitlökspulver 1 tsk socker Jordnötssås: 1/2 gullök 1 vitlöksklyfta 400g kokosmjölk 1 1/2 dl jordnötssmör 1 msk Sriracha eller sambal oelek 1 msk socker 1 tsk ingefära 1 msk ljus soja Gör såhär: Strimla kycklingen grovt och pressa ner vitlöken i en skål tillsammans med kyckling och resterande ingredienser. Blanda väl och låt stå och marineras i minst 20 min. stek därefter kycklingen i en stekpanna så de får en fin yta. Häll därefter i 1 dl vatten i stekpannan och sänk värmen, ha över lock så att det bildas ånga. Efter cirka 20 min smakar du av och ser ifall kycklingen är färdig, är den färdig så plockar du upp de och behåller saften som blev över av kycklingen i pannan. Förkoka glasnudlarna och precis innan de är klara så silar du bort vattnet från de och häll i nudlarna i stekpannan. Blanda väl så att smaken fördelas jämnt över nudlarna. Börja med att rulla vårrullarna. Först så blötlägger du rispappret i ljummet vatten och när den har börjat mjukna så tar du upp rispappret och lägger den i en tallrik och börjar fylla den med alla godsaker. Såsen: Börja med att fräsa lök och vitlök i olja. Tillsätt Sriracha, socker och ingefära och fräs på medelhög värme i ca 1 min. Tillsätt sedan jordnötssmör och fräs en stund och sist avslutar du med att hälla i kokosmjölken och soja. Låt puttra på medelhög värme i ca 20 min innan servering. Servera vårrullarna tillsammans med jordnötssås.