Otroligt god och lättlagad pastarätt som är klar på max 20 min. Denna pastarätt är dessutom helt vegetarisk och går att göra vegansk genom att byta ut grädde mot imat. Recept för fyra portioner 400g pasta valfri sort 250g körsbärstomater eller plommontomater, delade i mitten 2 st vitlöksklyftor, skivad 1 röd chili (kan uteslutas), finhackad 1 dl pastavatten 2 msk tomatpuré 4 dl matlagningsgrädde 1 dl färsk basilika, hackad 1 1/2 dl riven parmesanost Olja till stekning, gärna olivolja Svartpeppar och salt efter smak Gör såhär Koka pastan enligt anvisningarna. I en stekpanna ska vitlök fräsas tillsammans med chilin snabbt i olja. I sedan med tomaterna och fräs ytterligare en stund tills tomaterna blivit mjuka och kan lätt mosas. I med tomatpuré och fräs på den ordentligt för att framhäva sötman. I sedan med hackad basilika, blanda och häll i grädden. Häll i pastavatten och låt såsen koka upp. Smaka av med svartpeppar och i sedan med pasta och parmesanost. Rör om och servera sedan. Toppa med mer parmesan om det önskas.