Lätt och snabblagad chorizopasta som slängs ihop på bokstavligt talat nolltid. Recept för fyra portioner400g pasta (tex penne eller rigatoni)1 gul lök, finhackad1 vitlöksklyfta, finhackad1 msk tomatpuré400g chorizo korv, tärnad1 tsk chili (kan uteslutas)1 msk färsk basilika, finhackad400g körsbärstomater i burk2,5 dl matlagningsgräddeSvartpeppar och salt efter smakOlja till stekningTill servering:Finriven parmesanostGör så här:Koka pastan al dente och spara cirka 1 dl av pastavattnet.Stek korven tills den får en lätt krispig yta. Tillsätt den finhackade löken och fräs tills den blivit mjuk och glansig.Rör ner tomatpuré, vitlök, chili och basilika och låt allt fräsa ihop en stund.Tillsätt körsbärstomaterna på burk och låt såsen puttra i cirka 2 minuter.Häll i grädden, rör om och låt såsen koka upp under omrörning i någon minut.Vänd ner pastan tillsammans med pastavattnet och vänd försiktigt.Smaka av med salt och peppar.Servera direkt och toppa med finriven parmesan