Varm kycklingpasta med pestoUnderbart god kycklingpasta smaksatt med pesto, citronzest och parmesanost.Lagar denna pastarätt ofta som matlåda till min man, den är både lätt och snabblagad. Husmorstips!Ska du laga denna rätt som matlåda så kan jag varmt rekommendera att hälla ner en skvätt grädde eller mjölk innan uppvärming i mikron. Ger en mindre klibbig pasta och en mer nylagad känsla.Recept för fyra portioner500g Pasta valfri sort400g kycklingfilé1 gul lök, finhackad2 st vitlöksklyftor, finhackade100g pesto5 dl matlagningsgrädde1 dl parmesanost1 citron (endast zesten)1 kycklingbuljongstärning1 dl pastavattenSalt och peppar efter smak Till serveringParmesanost Gör såhärSkär kycklingen i munstora bitar. Stek kycklingen så den får en yta, tillsätt finhackad lök och stek tills löken mjuknat.Häll ner vitlök, pesto, smula ner buljongen och häll ner citronzesten.Ner med grädde, låt såsen koka upp under omrörning i några min.Smaka av med svartpeppar och salt.Koka pastan aldente, spara ca 1 dl från pastavattnet.Häll ner pastan över såsen tillsammans med pastavattnet och låt pastan koka klart i såsen.När pastan är färdigkokt ska värmen stängas av och parmesanosten hällas ner.Servera pastan tillsammans med finriven parmesanost.