Sugen på dolma men orkar inte stå och rulla vinbladsdolmar i timmar? Låt mig presentera Fattet waraq enab en magisk kombination av dolma och fatteh. Man gör enkelt en dolma fyllning som man sedan kokar ihop med hackad vinblad tills riset är helt klart. Sist toppar man med yoghurt, granatäppelkärnor, persilja, friterad libabröd Och smörstekta pinjenötter. Smaken är magisk! Recept för sex portioner 150g vinblad hackad 4 dl rundkornigt ris 2 st gullök finhackad 3 st vitlöksklyftor pressade 2 st tomat finhackad 1 liten knippe persilja finhackad 1 paprika valfri färg 1 tsk koriander 2 tsk torkad mynta 1 tsk curry 1 tsk gurkmeja 1 msk vegeta allkrydda 1 tsk paprikakrydda 1/2 dl tomatpuré 2 msk granatäppelsirap 1/2 dl olivolja Cirka 12 dl vatten Yoghurtsås: 3 dl turkisk yoghurt 1 liten vitlöksklyfta pressad 1 citron (saft) Salt efter smak Till servering: 1 st libabröd (hackad i medelstora bitar och friterad) Granatäppelkärnor (frivilligt) 1 dl pinjenötter stekta i mycket smör Finhackad persilja Gör såhär: Skölj och blötlägg riset i ca 30 minuter före tillagning. Fräs lök i olivoljan tills den får en lätt färg. Tillsätt tomat och paprika, rör om en stund. När vätskan från tomaten har kokat bort en aning så är det dags att lägga i tomatpuré. och kryddor. Fräs de ordentligt sedan ska vitlöken i också. Rör om och lägg i den hackade vinbladen, persiljan och granatäppelsirap. Fräs allt ordentligt, häll sedan i vatten. Låt koka på medelhög värme i ca 15 minuter. Höll därefter i riset och rör om försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Låt allt koka ihop på medelhög värme tills riset är färdigkokt. När riset är färdigkokt så är det bara att lägga upp på en tallrik, toppa med yoghurtsås, friterad libabröd, smörstekta pinjenötter och lite persilja. Yoghurtsås: Häll alla ingredienser i en skål och blanda. Smaka av med salt.