<div class="seagal-full-width" style="text-align: left;"><span style="font-size: inherit; color: #333333; font-family: Georgia, 'Times New Roman', 'Bitstream Charter', Times, serif;">Här kommer enklaste och smidigaste sättet att göra fluffigt basmatiris på. </span></div> <div class="seagal-full-width"></div> <p class="css-htd5ea"> </p> <p class="css-htd5ea"><strong>Recept för fyra personer<br /> </strong></p> <p class="css-htd5ea"><span style="font-size: inherit;">4 dl ris </span></p> <p class="css-htd5ea">1 msk salt</p> <p class="css-htd5ea">8 dl vatten</p> <p class="css-htd5ea">2-3 msk neutral olja</p> <p class="css-htd5ea"><strong>Gör såhär:</strong></p> <ol class="css-1afad4c"> <li class="css-27b76u">Börja med att skölja riset för att få ut så mycket stärkelse som möjligt. När vattnet nästan är genomskinligt så betyder det att du har fått ut det mesta av stärkelsen.</li> <li class="css-27b76u">Fyll då skålen med ljummet vatten och låt riset blötläggas i minst 30 min.</li> <li class="css-27b76u">Innan tillagningen silar du bort vattnet och börjar med att koka upp ca 9 dl vatten.</li> <li class="css-27b76u">När vattnet har börjat koka tillsätter du salt och riset. Låt riset koka upp och när det börjar stormkoka i kastrullen så sänker du värmen till 7an (av 9) och låter riset koka tills den är 75-80% färdigkokt.</li> <li class="css-27b76u">När riset nästan är färdigkokt så silar du bort vattnet och låter all vatten rinna av ordentligt.</li> <li class="css-27b76u">Häll tillbaka riset i kastrullen, gör små hål i riset, lägg på locket och sänk värmen till 3an.</li> <li class="css-27b76u">Låt riset tillagas nu, det brukar ta mellan 10-20 min. Under tiden kan du dra fram en torr stekpanna och värma oljan. Oljan ska vara riktigt varm innan du häller den över riset.</li> <li class="css-27b76u">När oljan är riktigt varmt så häller du oljan över riset och blandar försiktigt så att riskornen inte går sönder.</li> <li>Vill du ha saffran och berberis topping så kan du enkelt steka berberis i olja i en stekpanna med 1 msk strösocker, tillsätt därefter 2 dl färdiglagat ris och 2 msk saffrans vatten (saffran utlöst i kokhett vatten).</li> </ol> <div class="seagal-full-width"></div> <p style="text-align: left;"> </p> <div class="seagal-full-width"></div>