[Betalt samarbete med Frebaco Kvarn] Är det något jag älskar så är det snabb tillagade rätter. Ett tillbehör jag ofta tillagar till en god köttbit är havreris som fått puttra i en mustig tomatsås tills den är klar. Så sjukt gott och dessutom nyttigt. Vill du så kan du byta ut havreris mot bulgur, råris eller vanligt ris. Recept för 4 port: 7 dl havreris 1/2 dl tomatpuré 2 vitlöksklyftor 2 st kycklingbuljongstärningar eller grönsaksbuljongtärning 3 msk neutral olja Salt och peppar efter smak Gör såhär: Börja med att fräsa tomatpurén i oljan tills oljan fått en fin röd färg från tomatpurén. Tillsätt därefter pressad vitlök och fräs runt en stund innan du häller i havreris. När havreriset är i så smular du ner buljongen och häller över kokhett vatten precis så det täcker över. Låt riset koka tills den är färdigkokt och vattnet Sugits in i riset. Smaka av mer salt och peppar.