Denna salladen är supergod, enkel och går fort att röra ihop med ingredienser som man ofta brukar ha hemma. Det fantastiska med denna bulgursalladen är att ingenting är rätt eller fel, ta bort, tillsätt och mixa salladen fritt. Passar alldeles utmärkt till grillat eller att ha med sig den till picknicken tillsammmans med lite kyckling. Recept för fyra portioner 3 dl bulgur 1 finhackad rödlök 1 finhackad tomat 1 knippe finhackad persilja 2 st finhackade salladslökar 1 finhackad sivripaprika 1 dl finhackade svarta oliver urkärnade 1 st citron (saft) 2 msk granatäppelsirap 2 msk tomatpuré 2 msk paprikapuré 1 msk olivolja salt och peppar Gör såhär Finhacka alla grönsaker, pressa ner citron över grönsakerna och häll de i en skål. Koka bulgurn i vatten med salt eller en buljongtärning. Fräs paprika puré och tomatpurén i en stekpanna tills oljan fått en fin röd färg. Blanda ihopa alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar. Önskar du mer syra så är det bara att tillsätta mer citron eller granatäppelsirap. Det är även väldigt gott att toppa salladen med granatäppelkärnor så gör gärna det finns hemma.