Daqoos är en salsa som görs på tomat, chili och lite vitlök. Otroligt god och enkel, jag själv lagar den väldigt ofta till mina risrätter. Finns olika varianter av Daqoos men ursprungligen kommer Daqoos från Kuwait men görs överallt i Mellanöstern fast på olika sätt. Finns t ex en kall Daqoos som man mixar utan att tillaga och den äter man ofta i Saudiarabien. Men idag gör jag den Kuwaitiska versionen av Daqoos som man brukar äta till Machboos, Kabsa och många fler risrätter. Recept för 5 port: 2 st finhackade tomater 3 st stora pressade vitlöksklyftor 1/2 dl tomatpuré 1 tsk chili (kan uteslutas) 2 msk matolja 5-7 dl vatten beroende på hur tjock du vill ha den Salt och peppar Gör såhär: Fräs tomatpuré och vitlök i olja tills oljan får en fin röd färg, häll därefter i tomaterna och chilin. Fräs på allt i ca 2 min på medelhög värme, häll sedan i kokhett vatten. Låt såsen koka upp i 1 min och sänk sedan värmen. Smaka av med en nypa socker, salt och peppar.