Supergod, smakrik och mättande soppa som ursprungligen kommer ifrån Marocko. Harira lagas ofta under Ramadan men kan självklart ätas året runt. Jag lagade en vegansk variant av Harira, en traditionell Harira brukar innehålla nötkött men den är riktigt god utan kött med. Recept för fyra portioner 1 gullök finhackad 400g kikärtor 2 st selleristjälkar, finhackad 1 1/2 dl risoni 3/4 dl tomatpuré 400g krossade tomater 2 st lagerblad 1 tsk koriander krydda 1/2 tsk gurkmeja 1 tsk paprikakrydda 1 tsk kanel 2 st grönsaksbuljong Ca 1 liter vatten beroende på hur tjock man vill ha den Svartpeppar och salt efter smak Olja till stekning Gör såhär Stek löken på medelhög värme, i med sellerin och stek ytterligare en stund. Häll i tomatpuré och stek purén en bra stund för att framhäva sötman från tomatpurén. I med alla kryddor, buljong, rör om och häll sedan i krossade tomater och vatten. Låt soppan koka upp under omrörning i ca 10 min. Häll i risoni och låt koka tills risonin är färdigkokt. Smaka av med salt, svartpeppar och servera därefter mer en citronklyfta.