Denna soppan är otroligt god, enkel och snabblagad. Denna soppan lagar jag ofta hemma dagar då jag inte orkar stå i köket eller haft en lång dag på jobbet. Barnen älskar denna soppa och likaså vi vuxna. Recept för fyra portioner 2 dl risoni 1 gullök finhackad 1 tomat finhackad 3/4 dl tomatpuré 1/2 tsk chilipulver (kan uteslutas) 2 tsk paprikakrydda 2 tsk torkad mynta 1 msk allkrydda Vegeta eller 1 st grönsaksbuljong Ca 1 liter vatten (beror på hur tjock man vill ha den) Olivolja till stekningen Till servering Citronklyftor Gör såhär Fräs löken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt därefter tomatpurén och stek ytterligare en stund. Häll därefter i den finhackade tomaten och kryddorna förutom myntan, rör om en stund på medelhög värme. Häll i vatten och låt soppan koka upp. När soppan har kokat upp så ska risoni hällas i. Låt soppan koka upp under omrörning så att risonin inte fastnar i botten av kastrullen. Häll sist i myntan och smaka av med salt och svartpeppar.