<h2 class="p1"><span style="font-size: inherit;">Den perfekta gratängen att laga till vardags när man är riktigt sugen på lasagne men vill göra den snabblagade varianten. Otroligt god och busenkel.</span></h2> <p class="p2"><strong><span class="s2">Recept för fyra portioner </span></strong></p> <p class="p2"><span class="s2">400g nötfärs</span></p> <p class="p2"><span class="s2">350g Mafalda Corta Pasta eller valfri pasta sort </span></p> <p class="p2"><span class="s2">2 st gullök, finhackad</span></p> <p class="p2"><span class="s2">3 st vitlöksklyftor, pressade </span></p> <p class="p2"><span class="s2">3/4 dl tomatpuré </span></p> <p class="p2"><span class="s2">390g krossade tomater</span></p> <p class="p2"><span class="s2">1 msk finhackad basilika, fryst eller färsk eller 1 tsk torkad basilika </span></p> <p class="p2"><span class="s2">2 tsk paprikakrydda </span></p> <p class="p2"><span class="s2">2 tsk Vegeta allkrydda </span></p> <p class="p2"><span class="s2">1 tsk curry </span></p> <p class="p2"><span class="s2">1 st köttbuljongstärning</span></p> <p class="p2"><span class="s2">3 dl matlagningsgrädde </span></p> <p class="p2"><span class="s2">Ca 4 dl vatten</span></p> <p class="p2"><span class="s2">Olja/smör till stekning </span></p> <p class="p2"><strong><span class="s2">Gör såhär: </span></strong></p> <p class="p2"><span class="s2">Börja med att steka färsen på hög värme tills all vätska har försvunnit från pannan, tillsätt därefter smör eller olja, den finhackade löken och fräs på en stund tills löken mjuknat och blivit glansig. </span></p> <p class="p2"><span class="s2">I med tomatpuré och stek ytterligare en stund, fräs tomatpurén en bra stund då det ger en djupare och godare smak när den steks på en stund. </span></p> <p class="p2"><span class="s2">I med vitlök, kryddor, smula ner buljongen<span class="Apple-converted-space"> </span>och fräs ytterligare. </span></p> <p class="p2"><span class="s2">Häll i krossade tomater och vatten, låt såsen koka upp i ca 5 min. Tillsätt grädden och låt puttra i ca 2 min, smaka av med salt och svart peppar och basilika. I med pasta och riven ost, blanda och toppa med ännu mera ost. Låt gratängen gräddas i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter eller tills pastan är färdig. </span></p>